Arašídy a cappuccino. Kombinace tak dobrá, že vyhrála v naší interní soutěži baristů Signature Drink a my ji zařazujeme do jarní nabídky. Ochutnejte!

Soutěž probíhala mezi baristy Costa Coffee z celé České republiky. Jejich úkolem bylo připravit nejzajímavější teplý kávový nápoj. Čtyřčlenná porota nakonec rozhodla o vítězství Arašídového cappuccina. 

Arašídové cappuccino uspělo v soutěži baristů zcela logicky. Cappuccino si u nás dáváte hned po caffè latte nejraději a Češi sní v průměru skoro půl kila arašídů za rok. To je prostě recept na vítězství. 

Arašídové cappuccino je pro milovníky ochucené kávy i klasiky. 

Vymazlená příprava 

Chuťová vyváženost tohoto nápoje je dovedená k dokonalosti. Do nahřátého šálku dáme kapku sirupu s příchutí arašídové sušenky. Pak přijde na řadu pečlivě extrahované espresso. Šálek obkroužíme, aby se vytvořil kávový prstenec, a pomalu do něj naléváme našlehané sametové mléko. Díky správně ušlehanému mléku té správné teploty výsledný nápoj lehce zesládne. Tuto chuť podtrhuje ještě zcela netradiční posyp z vanilkového cukru, který tvoří zajímavý kontrast k jemné struktuře mléčné pěny. 

Bez alergenů 

Arašídové cappuccino jistě zachutná i milovníkům klasické kávy, kteří se odváží k malé změně. Připravuje se totiž velmi podobně jako klasické cappuccino. Jeho ozvláštnění v podobě arašídového sirupu a posypu z vanilkového cukru mu dodává neopakovatelnou jiskru. Arašídy jsou sice silný alergen, ale i pokud touto alergií trpíte, nemusíte mít u Arašídového cappuccina z Costa Coffee obavy. Unikátní chuťovou kombinaci si můžete dopřát i vy. 

Z rukou mistra 

Dali jste si loni Espresso cherry cola nebo Malinový flat white s růžovým pepřem? Arašídové cappuccino nese stopy stejného rukopisu. Vytvořila ho opět Naďa Krejčíčková, mladá baristka s talentem pro přípravu kávy, držitelka několika ocenění, pro kterou je káva nejen profesí, ale také koníčkem. 

Sama Naďa ke svému nápoji říká: „Při vymýšlení jsem zohlednila hlavně naše zákazníky a to, co oni samotní u nás preferují… Celkově spolu vše chuťově souzní.“