Snídejte podle ročních období. Jedli tak naši předkové, to samé doporučuje i tradiční čínská medicína.

Stejně jako se mění roční období, mění se totiž i stravovací potřeby našeho organismu. Vyplatí se jim naslouchat. Zvlášť v přechodových obdobích, jako je právě podzim, kdy jsme více náchylní k nemocem. 

Naši předkové jedli to, co jim příroda zrovna poskytovala. V chudších obdobích případně sáhli po sušených nebo kvašených zásobách, případně zašli do sklepa. Bylo to přirozené a tělu prospěšné. Stravování podle ročních období je velmi důležitým předpokladem pro udržení zdraví a životní energie. 

Podzimní snídaně by proto měla být teplá, ideálně vařená. A světe div se – v žádném případě by neměla organismus ochlazovat. Přesně to vám zaručí kaše z naší nabídky. 

V říjnu můžete v Costa Coffee ráno vyzkoušet k šálku horkého Cappuccina v primo velikosti instantní kaši MOMA. Jedná se o bezlepkovou ovesnou kaši ze směsi velkých a jemných vloček. Po zalití horkou vodou pak větší kousky vloček lahodně vystupují z hlaďoučké konzistence kaše. Výhodná snídaňová nabídka platí v říjnu každý den do 11 hodin. 

Zdravá snídaně čtyřikrát jinak 

Kaše si můžete vybrat ve čtyřech variantách. Všechny jsou bez lepku, dvě dokonce bez laktózy a všechny po ránu spolehlivě rozehřejí tělo i mysl. 

Super Seeds: semínková bomba 

Kvalitní bezlepkové ovesné vločky doplňuje směs lněných, dýňových a chia semínek. Na jeden kelímek proto připadá celých 13 g bílkovin, takže svůj den už snad ani s větší energií nastartovat nemůžete. Vydržíte bez problému až do oběda. 

Cranberry and Raisin: podzimní ovocné potěšení 

Toto spojení kvalitních bezlepkových ovesných vloček a lahodných kousků brusinek a rozinek je tím pravým, když máte ráno chuť na něco ovocného a sladkého. Brusinky a rozinky se pro podzimní snídani hodí více než čerstvé ovoce. 

Apple and Cinnamon: hřejivá snídaně bez laktózy 

Tato kaše je nejen bez lepku, ale také bez laktózy. Kromě bezlepkových ovesných vloček obsahuje sušené mandlové mléko, plátky mandlí, kousky šťavnatých jablek a skořici. A skořice, ta dokáže prokazatelně rozehřát nejen chuťové pohárky, ale rovnou celé tělo. 

Caramel – kaše bez laktózy: pro pravé gurmány 

Mléko ochlazuje. A proto ho ani tato kaše z naší podzimní nabídky neobsahuje. Spojení dvou tak lahodných chutí, jako je mandlové máslo a slaný karamel – tomu prostě nemůže odolat nikdo, kdo rád mlsá. Opravdu tuto lahodně dekadentní kombinaci ještě neznáte?