Tak se nám otepluje. Chtělo by to něco osvěžujícího, lahodného a přitom povzbuzujícího, abychom překonali dozvuky jarní únavy. Ledová káva je skvělá volba. A Cold brew možná ještě o jednu kostičku ledu lepší. Tak do toho!   

Když sepřipravuje Cold brew, neprochází káva kávovarem ani se nezalévá horkou vodou. Cold brew je totiž káva máčená. Místo rozpouštění v horké vodě hraje hlavní roli dlouhá doba louhování. Jak probíhá příprava Cold brew v Costa Coffee? Středně namletou 100% kolumbijskou kávu v papírovém filtru vložíme do velké nádoby s vodou a necháváme louhovat celých dvacet hodin. Poté ji odfiltrujeme, silný koncentrát vychladíme a případně dochutíme. Myslíte si, že nepoznáte rozdíl v chuti oproti klasicky připravené kávě? Určitě poznáte. Cold brew má nižší aciditu a vyšší obsah kofeinu, což se projevuje na jemnější a sladší chuti.  
 
Je libo jahody, marakuju nebo „ryzí“ chuť kávy?
Pro milovníky čisté chuti podáváme Cold brew pouze s ledem, na přání jej můžeme samozřejmě doplnit mlékem. Pokud fandíte ochuceným kávovým nápojům, pak si jistě pochutnáte na Jahodovém cold brew. Kávu smísíme v shakeru s jahodovým pyré a ledem, přelijeme ji přes led a podáváme ozdobenou kousky sušených jahod. Chuťově zajímavé je také Marakujové cold brew. Připravujeme ho stejně jako jahodovou variantu. Nápoj smísíme v shakeru s marakujovým sirupem a servírujeme s plátkem citronu.